preloader

Vremea manipulata cu ajutorul dronelor in Dubai

illustrations illustrations illustrations illustrations illustrations illustrations illustrations
Vremea manipulata cu ajutorul dronelor in Dubai

Publicat in data: Jul 22, 2021 de catre Filip Dima

Emiratele Arabe Unite vor sa aiba vremea la picioare.

O nouă eră a controlului uman asupra fenomenelor meteorologice începe.

Arabii isi continua neincetat evolutia, pavadu-si drumul catre un viitor prolific.

Toate aceste intentii vin pe fondul unei nevoi primare, in contextul in care națiunea se confruntă cu rezerve îngrijorător de scăzute ale apelor în mari orașe precum Dubai.

In scurt timp, Emiratele Arabe Unite vor testa o tehnologie extrem de avansată cu intenția clara să producă mai multe precipitații prin intermediul unor drone de inalta performanta.

Scopul principal al dronelor este sa zboare până în miezul norilor unde sa declanșeze șocuri electrice puternice pentru a produce precipitatii.

Cunoscuti oameni de știință de la Universitatea din Reading, Regatul Unit, au pus umarul la dezvoltarea unei serii de drone special concepute care pot zbura până în nori. Odata ajunse la destinatia prestabilita, dronele pot altera încărcătura electrică a picăturilor de apă.

Maarten Ambaum, cercetător la Universitatea din Reading, a precizat ca acestea se vor atașa unele de altele „ca părul uscat de o perie”.

Insamantarea norilor este deja o buna practica uzitata in EAU, aceasta tehnologie fiind cea care creează nori, însă dronele ar permite țării noi oportunitati de eficientizare a activitatii si un control mult mai sporit asupra circuitului apei în natură.

Însămânțarea norilor nu mai este un subiect WOW, fiind practicata de cativa zeci de ani

Alya Al-Mazroui, director al programului de cercetare privind intensificarea ploii din Emiratele Arabe Unite, a explicat pe larg faptul ca se doreste incurajarea precipitatiilor cu ajutorul acestor drone de top care vor survola la altitudini joase, livrand încărcătură electrică moleculelor de aer cu ajutorul unor senzori si instrumente emitatoare.

In prezent, pe plan mondial sistemele de modificare a vremii sunt destul de controversate si privite cu scepticism de catre opinia publica. Totodata, insămânțarea norilor este folosită de zeci de ani. Totuși, o abordare defectuoasa ori folosirea incorectă a tehnologiei îi îngrijorează pe experți în privința repercusiunilor geopolitice, în special în cazul Chinei.

Tehnologia privind controlarea vremii are o întrebuințare si directie clară

Potrivit Futurism, singurul scop esential in acest caz este acela de a ajuta la aprovizionarea cu apă a orașelor mari din deșert care sunt în pericol de a rămâne fără apa, o situatie apărută din considerente naturale.

Concluzionand, cercetatorul din Reading a adaugat: „Pânza freatică se reduce drastic în Emiratele Arabe Unite și scopul tehnologiei acesteia este să încerce să ajute prin precipitații”.