preloader

DJI Air 2S - Review complet si specificatii tehnice

illustrations illustrations illustrations illustrations illustrations illustrations illustrations
DJI Air 2S - Review complet si specificatii tehnice

Publicat in data: Apr 20, 2023 de catre Filip Dima

Dacă ești în căutarea unei drone performante, ușor de folosit și cu o calitate a imaginii impresionantă, DJI Air 2S poate fi alegerea perfectă pentru tine.

Drona DJI Air 2S este un produs revoluționar care oferă performanțe de zbor avansate și o calitate remarcabilă a imaginilor și videoclipurilor. Cu o greutate ușoară, o transmisie video excelentă și o serie de funcții inteligente, DJI Air 2S este alegerea perfectă pentru pasionații de fotografiere și videografie aeriană. În acest articol de blog, vom explora toate specificațiile și caracteristicile tehnice ale acestei drone, precum și toate aspectele care o fac să se evidențieze pe piața dronelor.

Specificații și caracteristici tehnice

Greutatea dronei DJI Air 2S este de doar 595 de grame, ceea ce o face ușoară și portabilă. Cand este pliata, are dimensiunile de 180x97x77 mm (lungime x latime x inaltime), iar cand este deschisa, dimensiunile sunt de 183x253x77 mm (lungime x latime x inaltime). Bratele aeronavei sunt, de asemenea, rabatabile pentru o depozitare mai compacta. Aceasta poate fi transportată cu ușurință într-un rucsac sau într-o geantă mică pentru a fi folosită oriunde și oricând este necesar. Drona este dotată cu un senzor CMOS de 1 inci și o rezoluție maximă de 20 de megapixeli, ceea ce permite capturarea de imagini de înaltă calitate și videoclipuri de până la 5,4K la 30 fps. Cu un unghi de vizualizare de 88 de grade și un obiectiv cu distanță focală de 22 mm, aceasta permite realizarea de fotografii și videoclipuri aeriene de înaltă calitate. Cu ajutorul DJI Air 2S, poți experimenta frumusețea lumii, chiar și atunci când soarele apune. Tehnologia avansată de capturare a imaginilor, împreună cu reproducerea exactă a culorilor și gama dinamică mare, iti permit să surprinzi scene clare și vii, chiar și în condiții de iluminare scăzută. Cu profilul Dlog-M pe 10 biți și captarea a un miliard de culori, DJI Air 2S iti permite să te bucuri de toate nuanțele mediului înconjurător capturand imagini extraordinare, indiferent de momentul zilei.

Fotografii capturate în format RAW cu ajutorul dronelor DJI Air 2S oferă o gamă dinamică de până la 12,6 stopuri, capturând astfel mai multe informații vizuale în fiecare scenă, chiar și în condiții de iluminare dificile. Această funcție oferă creatorilor o flexibilitate mai mare în post-procesare, oferindu-le posibilitatea de a obține aspectul dorit. Cu tehnologia inteligentă HDR, DJI Air 2S combină automat mai multe fotografii, extinzând astfel gama dinamică a imaginilor fără a fi nevoie de post-procesare. Acest lucru conduce la detalii mai fine și mai precise, atât în luminozitate, cât și în umbre, producând astfel imagini bogate și pline de adâncime.

Modurile foto-video ale dronei DJI Air 2S sunt variate și flexibile. Aceasta oferă o serie de opțiuni de fotografiere și videografie, cum ar fi modul foto cu un singur cadru, modul Burst, modul AEB și modul SmartPhoto. Modul SmartPhoto utilizează inteligența artificială pentru a ajusta automat setările camerei în funcție de scena fotografiată, asigurând astfel capturea de imagini de înaltă calitate și îmbunătățind experiența de fotografiere. Cu o singura unitate IMU si 8 GB de stocare interna, DJI Air 2S este proiectata pentru a livra imagini de calitate si experiente de zbor exceptionale, indiferent de locatie.

Performanța de zbor a dronei DJI Air 2S este remarcabilă. Aceasta poate zbura la o viteză maximă de 68,4 km/h, cu o altitudine maximă de zbor de 5000 de metri și o durată de zbor de până la 31 de minute. Drona este dotată cu senzori avansați care îi permit să evite obstacolele în timpul zborului și să se deplaseze în siguranță în medii aglomerate sau nevăzute. Mai mult decat atat, viteza maxima de zbor este de 19 m/s (S Mode), iar cu o rezistenta maxima la vant de 8.5-10.5 m/s, DJI Air 2S poate face fata si conditiilor meteorologice dificile.

Software-ul și aplicația compatibilă cu drona DJI Air 2S sunt foarte intuitive și ușor de utilizat. Aceasta este compatibilă cu aplicația DJI Fly, care oferă o serie de funcții avansate pentru controlul dronei și realizarea de fotografii și videoclipuri aeriene. Aplicația DJI Fly poate fi descărcată pe dispozitivele mobile iOS și Android, permitând astfel utilizatorilor să controleze dronele și să vizualizeze imagini și videoclipuri în timp real.

Transmisia video a dronei DJI Air 2S este excelentă și poate fi realizată la o distanță de până la 12 km, utilizând tehnologia OcuSync 3.0. Aceasta permite vizualizarea în timp real a imaginilor și videoclipurilor capturate de dronă și controlul acesteia dintr-un dispozitiv mobil.

Air 2S este dotată cu o serie de funcții inteligente, cum ar fi modul ActiveTrack, care permite dronelor să urmărească subiectele în mișcare și să captureze imagini și videoclipuri impresionante, modul Point of Interest, care permite dronelor să zboare în jurul unui obiectiv stabilit de utilizator, și modul Hyperlapse, care permite utilizatorilor să realizeze videoclipuri time-lapse uimitoare. De asemenea, vine cu o serie de funcții autonome și caracteristici inteligente care te vor ajuta să capturezi cadre perfecte fără efort. MasterShots și FocusTrack sunt două dintre aceste caracteristici care iti transformă aventurile în adevărate capodopere cinematografice. MasterShots, o evoluție a funcției QuickShots, este o funcție inteligentă avansată care iti permite să realizezi cele mai bune materiale video în orice locație, cu o simplă atingere. Tot ce trebuie să faci este să selectezi subiectul, iar drona va filma în timp ce efectuează zece manevre diferite într-o ordine prestabilită, păstrând subiectul în centrul cadrului și generând apoi un scurt videoclip cinematic. Cu FocusTrack, inclusiv Spotlight 2.0, ActiveTrack 4.0 și Point of Interest 3.0, DJI Air 2S devine drona perfectă pentru urmărirea sau înconjurarea unui subiect.

Din punct de vedere al sigurantei, cu tehnologia avansata de detectare a mediului inconjurator, drona poate evita obstacolele in patru directii, astfel incat poti explora mediul inconjurator fara restrictii. Sistemul GPS+GLONASS si compasul unic ajuta la detectarea pozitiei aeronavei in timp real. Sistemele de asistenta pentru pilot (APAS 4.0) asigura o imbunatatire continua, permitand dronei sa evite obstacolele la viteze mai mari si in scenarii mai complexe. Totodata DJI Air 2S este dotata cu un sistem de siguranta AirSense care utilizeaza semnale ADS-B pentru a primi informatii despre aeronavele din apropiere. Aceste informatii sunt afisate pe harta, iar sistemul poate oferi alerte audio si vizuale prin intermediul aplicatiei DJI Fly, pentru a ajuta utilizatorii sa evite coliziunile cu alte aeronave. AirSense este considerat lider in industrie, oferind un nivel suplimentar de siguranta si control asupra spatiului aerian.

Accesoriile dronei DJI Air 2S sunt variate și pot fi utilizate pentru a îmbunătăți performanțele și experiența de utilizare a dronelor. Aceasta include o serie de accesorii, cum ar fi baterii suplimentare, elice suplimentare și filtre pentru obiectiv, care permit utilizatorilor să-și personalizeze dronele și să obțină cele mai bune performanțe în timpul zborului. Hai sa vedem si cateva exemple:

  • Intelligent Flight Battery: o baterie inteligenta cu o capacitate de 3500mAh, care ofera o durata de zbor de pana la 31 de minute, pentru a te bucura de mai mult timp in aer. Aceasta poate fi incarcata rapid, astfel incat sa poti reumple bateria in cel mai scurt timp posibil.
  • Low-Noise Propellers: elicele cu zgomot redus sunt concepute special pentru a reduce zgomotul produs de drona in timpul zborului, ceea ce le face ideale pentru situatii in care doresti sa minimizezi zgomotul.
  • Propeller Guard: acest accesoriu ofera protectie elicei si ajuta la evitarea deteriorarii accidentale a dronei in cazul unei coliziuni.
  • ND Filter Set: setul de filtre ND ofera o mai buna control a expunerii in situatii cu lumina puternica, ceea ce permite utilizatorilor sa capteze imagini de inalta calitate cu mai putine erori. Filtrele ND reduc cantitatea de lumina care intra in senzorul camerei, astfel incat sa poti utiliza timpuri mai lungi de expunere, fara sa te expui la supraexpunere sau pierdere de detalii.

ATENTIE! Aceste accesorii se regasesc doar in pachetul Fly More Combo, care este mult mai costisitor din punct de vedere financiar comparativ cu varianta simpla.

Concluzie

Drona DJI Air 2S este un produs inovator și performant, care oferă performanțe de zbor avansate și o calitate excelentă a imaginilor și videoclipurilor. Cu o greutate ușoară, o transmisie video excelentă și o serie de funcții inteligente, DJI Air 2S este alegerea perfectă pentru pasionații de fotografiere și videografie aeriană. Aceasta este dotată cu o serie de accesorii și opțiuni de fotografiere și videografie, care permit utilizatorilor să-și personalizeze experiența de zbor și să obțină cele mai bune performanțe. În general, DJI Air 2S este o dronă excelentă, care îmbină performanța cu calitatea și inovația, oferind utilizatorilor o experiență de zbor ușoară și intuitivă.

Dacă ai fost impresionat de ceea ce ai citit, nu ezita să împărtășești acest articol cu prietenii și să ne lași un comentariu cu părerea ta despre DJI Air 2S. Împreună putem ajuta și alți pasionați de drone să ia o decizie informată și să se bucure de o experiență de zbor inegalabilă.