preloader

Cele mai bune simulatoare de zbor pentru drone in 2023

illustrations illustrations illustrations illustrations illustrations illustrations illustrations
Cele mai bune simulatoare de zbor pentru drone in 2023

Publicat in data: Mar 11, 2023 de catre Filip Dima

Drona a devenit una dintre cele mai populare dispozitive tehnologice ale ultimilor ani, permitând utilizatorilor să exploreze lumea din noi unghiuri si perspective.

Acest lucru se datorează inovării continue și prețurilor mai accesibile ale echipamentelor. În ultimii ani, numărul de persoane care își petrec timpul efectuând zboruri cu drona a crescut dramatic.

Cu toate acestea, înainte de a te aventura in aceasta activitate recreativa dar foarte serioasa, este important să înveți toate aspectele esentiale privind funcționarea si utilizarea corecta si legala a acestor dispozitive. Zborul cu drona nu este așa de simplu pe cât pare la prima vedere și, prin urmare, există simulatoare special create pentru a ajuta la perfecționarea abilităților de pilotaj, la pregătirea pentru competiții, la antrenamentul înainte de zborul real si de asemenea ii ajuta pe cei care doresc să învețe cum să să piloteze o drona in cel mai sigur mod. Aceste simulatoare pot fi foarte utile atât pentru începători, cât și pentru piloții de drone experimentați. În acest articol, vom discuta despre avantajele și beneficiile utilizării simulatoarelor cu scop de perfectionare, vom discuta și despre ce ar trebui să căutați când alegeți un simulator și unde puteți găsi simulatoare pentru antrenamentul cu drone.

Motive pentru utilizarea unui simulator de zbor pentru drone

Unul dintre principalele avantaje ale utilizării unui simulator de drone este că oferă o experiență realistă. Acest lucru înseamnă că veți putea învăța cum să manevrați o drona într-un mediu virtual, dar totodata veți simți că actiunea este la fel de reala ca și când ați fi pilotat în lumea reală.

De asemenea, simulatoarele de drone oferă o varietate de moduri de zbor, de la moduri de antrenament și tutoriale, până la moduri de competiție și dezvoltare de abilități. Acest lucru înseamnă că veți putea învăța cum să pilotati drone în orice condiții sau mediu, indiferent de abilitățile anterioare.

Un alt avantaj important al utilizării unui simulator de drone este că veți putea învăța în ritmul propriu. Acest lucru înseamnă că veți putea controla viteza cu care învățați să pilotati o drona și veți putea repeta exercițiile de zbor cât de des doriți. Simulatoarele de drone sunt, de obicei, proiectate pentru a fi ușor de folosit, astfel încât și începătorii să poată învăța cum să piloteze într-un timp scurt.

Cel mai important motiv pentru a utiliza un simulator de zbor pentru drone este evitarea deteriorării dronei în timpul învățării de a zbura. Pe simulator, atunci când te prăbușești, poți pur și simplu să continui de unde ai rămas sau să începi din nou.

Nu trebuie să aștepți vremea bună. Cu un simulator de zbor, poți exersa zborul dronei chiar și atunci când plouă afară, sau când ninge, sau este foarte frig, sau bate vântul puternic, sau… îți dai seama.

Poți începe să înveți fără toate echipamentele. Activitatea aceasta poate deveni destul de costisitoar,e în special atunci când iei în calcul drona însăși, ochelarii FPV, controlerul radio, etc. Cu un simulator de zbor, poți începe să înveți chiar înainte să economisești suficient pentru a-ți cumpăra toate echipamentele pe care în cele din urmă dorești să le ai.

Este un instrument excelent de instruire. Pentru profesioniști, simulatoarele de zbor sunt o modalitate excelentă de a învăța abilități noi în fotografie și videografie, precum și la manetele de control. Pentru participanții la cursele FPV, este o modalitate excelentă de a petrece timpul în antrenament fără a pune uzură pe echipamentul lor.

Nu vei rămâne fără baterie. Atunci când zbori, ai doar aproximativ 30 de minute de timp de zbor maxim. Chiar dacă ai baterii de rezervă, timpul de zbor este limitat. Când te întorci acasă pentru a încărca bateriile, poți petrece mai mult timp în “zbor” în simulator fără a trebui să fii atent la avertismentul de baterie descărcată.

Este distractiv. La fel ca și zborul cu o dronă este distractiv, zborul pe un program virtual este pur și simplu o modalitate foarte distractivă de a-ți petrece câteva ore, în timp ce îți îmbunătățești și abilitățile reale.

Tipuri si exemple de simulatoare

1.VelociDrone

VelociDrone este un simulator de drone publicat de Fat Shark. Acesta este bazat pe motorul de joc Unity și permite utilizatorilor să simuleze zborurile lor de drone. Oferă o varietate de funcții, inclusiv diferite modele de drone, aeroporturi virtuale, teritorii de zbor, obstacole, moduri de joc și multe altele. VelociDrone poate fi utilizat pentru a învăța tehnicile de pilotare a dronei, precum și pentru a se antrena pentru evenimente FPV (first person view). De asemenea, poate fi folosit pentru competiții și evenimente de zbor FPV. VelociDrone poate fi descărcat gratuit pentru Windows, Mac și Linux, si poate fi utilizat cu o gamă largă de controllere. Costul este de 23$.

2.DRL Simulator

DRL Simulator este un simulator de zbor cu drone open-source dezvoltat de Drone Racing League. Acesta este unul dintre cele mai populare simulatoare, cu grafică excelentă și abilitatea de a personaliza dronele și piste de curse. Acesta permite utilizatorilor să creeze si să joace curse de drone în trei dimensiuni, folosind drone virtuale și mașini 3D. Obiectivul jocului este de a zbura drona prin diverse rampe, obstacole și căi în timpul cursei, încercând să obțină timpi cât mai buni. Utilizatorii pot alege dintr-o gamă largă de drone și mașini 3D, precum și setări de viteză, manevrabilitate și timp de zbor. Simulatorul poate fi folosit de oricine care dorește să îmbunătățească abilitățile de pilotare și să se antreneze pentru cursele reale de drone. În plus, DRL Simulator vine cu o mulțime de opțiuni de antrenament pentru începători și avansați. Este disponibil pe Windows și Mac și este compatibil cu o gamă largă de controllere. Costul este de 10$.

3.Liftoff

Liftoff este un simulator de zbor cu drone cu o mulțime de caracteristici interesante, inclusiv posibilitatea de a personaliza dronele și pistele de curse, grafica excelentă și suport pentru realitatea virtuală. Liftoff este un simulator de drone arcade care oferă o experiență realistă de zbor cu drone. Simulatorul se bazează pe drone reale și oferă o varietate de tipuri de curse și de opțiuni de personalizare. Simulatorul folosește un sistem de control al dronei care se bazează pe joystick-uri sau controllere de jocuri și oferă o varietate de moduri de zbor, inclusiv curse de acrobație și curse de viteză. Simulatorul oferă, de asemenea, un sistem de clasificare și scoruri, astfel încât jucătorii să se poată compara cu alți piloți din întreaga lume. Simulatorul are, de asemenea, o comunitate online unde piloții pot interacționa și împărtăși experiențele lor de zbor. Acesta este disponibil pe Windows și Mac si costa in jur de 20$.

4.FPV Event

Simulatorul de drone FPV Event este un program software care permite utilizatorilor sa simuleze zborul cu un drone FPV (first person view). Programul reproduce mediul de zbor si senzatia de zbor a unui drone FPV pe computer. Utilizatorul poate crea trasee si pozitiona obstacole reale precum si obiecte virtuale in mediul simulat, pentru a pregati si antrena pilotii sa fie pregatiti pentru zborul real. De asemenea, simulatorul ofera pilotilor informatii despre viteza, altitudine, numarul de rotatii de motor si alte date din timpul zborului. Acestea ajuta la dezvoltarea abilitatilor de pilotaj si la pregatirea pilotilor sa execute manevre complexe si trasee dificile. Acesta este disponibil pe Windows și Mac și este compatibil cu o gamă largă de controllere. Costul este de 5$.

5.RealFlight

RealFlight este un simulator de drone care ofera utilizatorilor posibilitatea de a simula operatiuni de zbor cu drone. Acesta poate fi utilizat pentru a antrena pilotii de drone sau pentru a experimenta noi tehnici de zbor. Utilizatorii pot alege unul dintre numeroasele scenarii de zbor predefinite, cum ar fi curse de viteza, acrobatii, navigarea prin obstacole sau mai multe. Utilizatorii pot de asemenea sa configureze propriile scenarii de zbor personalizate, sa foloseasca diferite tipuri de drone sau sa exploreze un mediu virtual realist, cu mai multe obiective si obstacole. RealFlight permite, de asemenea, utilizatorilor sa zboare cu un partener virtual sau chiar sa participe la o competitie online cu alte persoane din intreaga lume. Este disponibil pe Windows și Mac și este compatibil cu o gamă largă de controllere. Cost:100 $.

6.DroneSim Pro

DroneSim Pro este un simulator de drone 3D pentru antrenamentul operatorilor de drone. Acesta permite utilizatorilor să se antreneze în condiții reale sau simulate și să exerseze îndemânarea și abilitățile de pilotaj a dronei. DroneSim Pro include o gamă largă de scenarii de zbor, inclusiv un mediu de zbor dinamic, unde utilizatorii pot exersa de la bazice la avansate. Simulatorul include, de asemenea, diferite scenarii de zbor, cum ar fi zborul în zone închise și spații publice, precum și în condiții meteorologice variabile. Acesta oferă, de asemenea, instrumente de analiză avansate, care permit utilizatorilor să monitorizeze și să îmbunătățească performanța de zbor. Simulatorul de drone DroneSim Pro oferă, de asemenea, o gamă largă de caracteristici interactive, cum ar fi zborul 3D și controlul asistentului, care ajută la îmbunătățirea performanței de zbor. Acestea includ, de asemenea, instrumente de planificare a zborului, opțiuni de înregistrare și caracteristici de control al dronei. Cost:30$.

7.DJI Flight Simulator

DJI Flight Simulator este un simulator de zbor de inalta performanta proiectat pentru a ajuta pilotii sa-si dezvolte abilitatile de zbor si sa obtina experienta in controlul dronei. Acesta se poate conecta la controllerele DJI, oferind un mediu realist pentru instruirea si exersarea zborului dronei. Simulatorul include o varietate de scenarii de zbor, cum ar fi fotografierea aeriana, livrarea de obiecte, precum si mentinerea altitudinii si a directiei. Simulatorul ofera, de asemenea, pilotilor o varietate de oportunitati pentru a invata si a se perfectiona in mai multe situatii, inclusiv zborul dinamic, navigatia si manevrele pregatite. Cost:1350$.

8.Zephyr

Simulatorul de drone Zephyr este un program de simulare 3D, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a practica pilotarea și operațiunile dronelor. Permite utilizatorilor să controleze drona în mediul 3D, precum și să exploreze și să învețe cum să utilizeze drona. Simulatorul are o interfață intuitivă, iar utilizatorul poate controla drona cu ajutorul mouse-ului și al tastaturii. De asemenea, oferă un sistem de control al camerei care permite utilizatorului să controleze poziția camerei și să ia imagini din dronă. Simulatorul include, de asemenea, un mod de antrenament, care permite utilizatorilor să se antreneze în manevre dificile, precum decolări, aterizări, viraje, viraje serpuitoare și alte manevre avansate. Cost:75$.

Concluzie

Atunci cand cautati un simulator de drone, probabil aveti o idee destul de buna daca doriti sa practicati stilul FPV pentru drone sau daca doriti sa obtineti o pregatire pentru operatiuni comerciale cu drone. Acest lucru va ajuta evident sa restrangeti optiunile si sa alegeti tipul de simulator care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs. Dar pentru cei curiosi, cei care doresc doar sa incerce sa zboare cu o drona fara riscul de a se prabusi, poate fi o alegere mai dificila. In acest caz, recomandarea mea ar fi sa incercati cateva din perioadele de proba gratuite si sa vedeti ce stil de zbor vi se potriveste.

In timp ce unele dintre aceste simulatoare sunt mai bune decat celelalte in ceea ce priveste fizica zborului, grafica, modelele de drone, personalizabilitatea, varietatea mediilor de zbor, etc., fiecare dintre ele are propriul sau grup de sustinatori care pretind ca cele pe care le utilizeaza sunt cele mai bune dintre toate. In cele din urma, care dintre acestea este cel mai bun va depinde de obiectivele, bugetul si preferintele dvs.